Uppskattad utbildningsdag på Hven den 18/5

Fredagen den 18/5 genomfördes den årliga utbildningsdagen på Hven i Fogdaröds regi. Detta år hade vi besök av Lisbeth Pipping som tog oss med på en omtumlande resa genom sitt minst sagt innehållsrika och gripande liv. I den första delen av dagen beskrev hon på ett öppenhjärtigt sätt sin uppväxt med en utvecklingsstörd förälder. Lisbeth tog med oss via sina upplevelser på en resa i hennes barndomsland och lät oss förstå vad vanvård och utsatthet kan göra med de barn som drabbas men också det viktiga arbete vi personal på skolor/ socialtjänst har med att identifiera och upptäcka dessa barn.

Efter en god lunch tog sedan Lisbeth oss med in i det mörker som kallas mobbning. Det blev en eftermiddag med en del skratt men också tårar och eftertänksamhet. Vi blev genom starka skildringar varse om vad mobbning gör med den utsatte, mobbaren och den stora tysta gruppen som ”bara” tittar på. Glädjande nog fick vi även en del svar på vad man kan och bör göra och ett livs levande bevis på människans inre styrka i form av Lisbeth Pipping.

Det var uppenbart, med tanke på mailen som strömmat in, en väldigt uppskattad dag och nedan följer ett axplock av mailskörden;

Varmt tack för ett härligt arrangemang. Pippings förmåga att trollbinda oss är hennes osentimentala sätt att berätta om sitt liv och människorna som korsat hennes väg, och ibland krossat hennes liv, rör och djupt berörd. Ibland är det så skönt att bara få vara i en professionells berättelse och vandra inåt i sig själv för egen utveckling. En massa frågor skulle bara hindrat våra processer som startats och kanske till och med kan en massa frågor distansera mer. God mat, vacker plats och trevligt bemötande.

Återigen stort tack för en mycket intressant och gripande föreläsning!

Ni har en enorm förmåga att hitta bra föreläsare. Jag ser redan fram till nästa års föreläsning!

Tyckte det var en jättebra och spännande föreläsning som man blev berörd av. Önskar att alla mina kollegor även fått möjlighet att gå!!