Om oss

Fogdaröd

Ett unikt alternativ för människor i behov av särskilt stöd

Fogdaröd ska vara det självklara valet för dig som kund och medarbetare.

Mitt i Skåne, i naturskönt läge med skog och vatten runt knuten, ligger Fogdaröd – ett företag som har en 100-årig vårdtradition bakom sig. Fogdaröd ägs och drivs av Föreningen Fogdaröd omsorg, vård & utbildning, en ekonomisk förening, där varje krona återinvesteras i verksamheterna.

Fogdaröd är vackert beläget i en park med närhet till natur och skog, och med gång och cykelavstånd till Höörs centrum med bl. a affärer, caféer, frisörer, vårdcentral, apotek och tågstation. Fogdaröd bedriver även verksamhet på idylliska ön Ven, mitt i Öresund.

Vi möter varje boende, kund och elev där denne befinner sig och tillsammans med anhöriga skapar vi en boendemiljö/skolmiljö som vilar på vår värdegrund: trygghet, glädje, delaktighet, tillit och ansvar. Vi väljer att se möjligheter i stället för hinder, att se styrkor i stället för svagheter, vi väljer att se hela människan.

VD Maria Nilsson har ordet

Jag har den stora äran att få vara VD för ett av Sveriges absolut bästa vård och utbildningsföretag, Fogdaröd.

Varje dag kör jag till jobbet med glädje och ett stort engagemang, väl framme möter jag fantastiska medarbetare som gör en enorm insats för att kunden och dess anhöriga ska få den absolut bästa vården, omsorgen och utbildningen.

På Fogdaröd möter vi varje person där denne befinner sig och tillsammans skapar vi boende och/eller en skolmiljö som vilar på trygghet, glädje, delaktighet, tillit och ansvar.

Vi är ett stort företag med fler än 250 anställda vilket gör oss till den största privata arbetsgivaren i kommunen, detta innebär att vi kan erbjuda arbete till många människor och det är i grunden bra. För mig handlar det dock om så mycket mer. Nämligen att vara ett sunt företag som präglas av ett bra ledarskap, där kunderna upplever hög kvalitet och ett gott bemötande, och där medarbetarna upplever en god arbetsmiljö där man trivs, känner stolthet och kan utvecklas i sitt yrke. Först när man uppnår detta blir man stolt på riktigt.

Min ständiga strävan är att Fogdaröd ska bli än något bättre, för inget är så pass bra att det inte kan bli bättre.

Maria Nilsson
VD

Vår vision och modell

Kvalitet och värdegrund I vårt dagliga arbete på Fogdaröd strävar vi efter att kund, boende och elever med sina företrädare och anhöriga ska uppleva att vi med överlägsen yrkeskompetens möter och stödjer varje individ. Vi möter varje boende, kund och elev där denne befinner sig och tillsammans skapar vi ett boende och/eller en skolmiljö där vår värdegrund vilar på trygghet, glädje, delaktighet, tillit och ansvar.

Fogdarödsmodellen innebär att: • Vi jobbar med styrkor och intressen • Vi gör vardagen förutsägbar och förståelig för våra kunder, boende och elever • Vi jobbar för självständighet och självbestämmande samt integritet • Vi jobbar med kommunikation • Vi skapar trygghet • Vi har ett motivationshöjande arbetssätt – vi bygger på det som fungerar

Organisation

Fogdaröd ägs och drivs av Föreningen Fogdaröd omsorg, vård & utbildning upa. Chef för verksamheten är VD Maria Nilsson. Personalen är den viktigaste resursen för att få en hög kvalitet i verksamheterna. Vår strävan är att all personal ska trivas på sin arbetsplats, med sina arbetsuppgifter, samt få möjlighet att utvecklas i arbetet genom kompetenshöjande insatser.

Röster om oss

Det bästa med Fogdaröd är glädjen. Fyrklövern är ingen förvaringsplats utan ett riktigt hem där mamma är glad och trygg. Personalen är väldigt bra. De diskuterar hanteringen av olika situationer med oss på ett sätt som inte är kränkande. Mamma valde sitt boende innan hennes demens försvårades. Att hon fick behålla sin katt var en av de faktorer som påverkade hennes val.

Dotter till en vårdtagare

som bott på Fyrklövern

Jag fick reda på att skolan fanns genom min studievägledare och kände direkt att det var något för mig. Och jag ångrar mig inte alls. Skolan är väldigt bra, här finns alltid någon som stöttar en. Nu är det knappt någon som märker att jag har damp, det känns som om jag fått ett helt nytt liv.

Jerry, 19 år

Elev på Karolinaskolan

Jag har utvecklats väldigt mycket. Framför allt har jag lärt mig att uttrycka mig. Att införa rutiner för städning, tvättning, matlagning och diskning är en av de viktigaste sakerna vi lärt oss. Det finns inga rena koppar på morgonen om jag inte diskar på kvällen. Vet man att någon annan blir väldigt sur om jag inte gör mitt jobb så sköter man sig. Tider och rutiner är viktiga för ens egen skull. Jag är redo för ett eget boende efter utbildningen på Karolinaskolan.

Matilda

Student på Karolinaskolan