Fogdaröd deltog på kunskapskvällen med temat Alzheimer

Fogdaröd deltog på kunskapskvällen med temat Alzheimer – en av världens största folksjukdomar, men nu händer det, ny kognitiv medicin är påväg fram! 


Bara i Sverige insjuknar 25 000 personer varje år i Alzheimers sjukdom. Många forskare och experter arbetar intensivt med att hitta ett botemedel, bland annat ger svensk forskning hopp om längre livskvalitet vid tidig diagnos. Harald Borgeke från BioArctic deltog och berättade om nya läkemedel som är påväg fram.

Under kvällen fick vi också möta överläkaren Moa Wibom som orienterade oss i den kognitiva världen. Moa Wibom är Silvialäkare, överläkare vid enheten för kognitiv medicin, Ängelholms sjukhus. Dessutom en återkommande gäst i ”Fråga doktorn”.
Vi på Fogdaröd har ett nära samarbete med ”hennes team”. Tillsammans strävar vi mot att skapa en hög livskvalitet för personer med omfattande kognitiva utmaningar.

Maria och Gustaf Cavalli berättade även om ”Alzheimerguiden” och “Demenslotsen” som hjälper drabbade och anhöriga att må så bra som möjligt under sjukdomen. BoKloks VD Jonas Spangenberg var också på plats för att informera om SilviaBo.